Gymnastiek

Welkom bij onze gymlessen bij Gymnastiekvereniging Kwiek!

Vanaf 4 jaar is uw kind welkom bij één van onze gymlessen! Voor de ontwikkeling van uw kind is gymnastiek een goede basissport voor de motorische vaardigheden waar ze later veel aan hebben. Gymnastiek is goed voor de ontwikkeling van zowel lenigheid, balans coördinatie als kracht. Tegelijk is bewegen voor kinderen erg belangrijk, het helpt bij hun spier- en botontwikkeling evenals het vergroten van hun concentratie en nog veel meer. Maar ook hier is plezier maken het allerbelangrijkste! Al spelenderwijs of eigenlijk al gymmend leren ze al hun vaardigheden die op latere leeftijd erg goed van pas komen.

In de gymgroepen wordt er gesport op recreatief niveau, 1 uur in de week. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd, vanaf 4 jaar. Er wordt op een leuke, actieve en afwisselend manier gewerkt aan de basiselementen van het turnen. Denk bijvoorbeeld aan de handstand en radslag op de vloer en de borstwaartsom en buikdraai aan de brug/rekstok. De les wordt afgesloten met een spelletje.

De leden van onze gymgroepen nemen geen deel aan wedstrijden. Alhoewel er af en toe de mogelijkheid is om deel te nemen aan een regionale gymwedstrijd (niet verplicht).

Het is mogelijk om vanaf groep 3  naast het gymmen ook te gaan recreatief turnen

De lessen op de maandag worden gegeven in de gymzaal "de gym"/ Activum:

Sportveldenweg 2

7902NX Hoogeveen

Deze lessen worden verzorgd door Jasmijn Roeloffzen

De lessen op de donderdag worden gegeven in de gymzaal Booyenverlaat:

Booyenverlaat 9

7908 EE Hoogeveen

Deze lessen worden verzorgd door Jasmijn Roeloffzen en Nathalie Salomons

Voor de tijden zie lesrooster