1e Teamkwalificatie supplement D 18 november Eelde

Vandaag ging het wedstrijdseizoen van start met een teamwedstrijd in niveau D!
Dit seizoen vormen we een team samen met Amber van FC Meppel!

Net op tijd voor de wedstrijd kwamen gisteren onze prachtige nieuwe wedstrijdpakjes van Sparkle and Dream binnen.

Jasmijn, Deirdre en Ilse mochten de spits afbijten op balk. Alle drie hebben ze mooie oefeningen laten zien zonder vallen! Dit leverde mooie scores op, ondanks dat er bij Jasmijn helaas een eis niet werd geteld. Waar Deirdre vorig seizoen alle keren de balk moest verlaten met handstanddoorrol, lukte dat deze keer wel en ook nog zonder wiebel! Ook Ilse liet zien dat ze afgelopen tijd hard gewerkt heeft aan haar oefening en turnde een stabiele oefening.

Op vloer zijn we tijdens de trainingen druk bezig geweest met de articiteit en de moeilijkheid in de oefeningen. Jasmijn, Tamara en Amber lieten alle drie goede oefeningen zien. Bij Amber ging de eerste serie niet helemaal vlekkeloos, maar liet daarentegen een hele mooie artistieke oefening zien! Bij Jasmijn werd helaas haar spagaatsprong niet geteld, maar turnde verder een nette oefening waar nog ruimte voor moeilijker zit.
Ook bij Tamara werd er een onderdeel afgewaardeerd waardoor de d-score wat lager was dan verwacht. Desondanks scoorde ze toch nog een cijfer boven de 11!

Op sprong was het de beurt aan Amber, Jasmijn en Tamara. Het inturnen verliep niet helemaal naar wens, ze lieten alle drie een mooie wedstrijdsprong zien; een overslag, een overslag 1/2 draai en een 1/2 1/1 uit. Het leverde 3 goede scores op, waarvan 2 boven de 11!

Als laatste was het onderdeel brug aan de beurt. Ilse mocht beginnen en liet een goeie oefening zien en turnde door met haar kip! Hierna was Deirdre aan de beurt, haar oefening begon erg netjes, maar helaas moest ze aan de hoge ligger het toestel verlaten. Al met al haalde ze toch nog een goed cijfer. Als laatste was Tamara aan de beurt. Ze turnde alles aan elkaar vast en zette een goeie oefening neer.

Van te voren wisten de meiden dat ze in een erg sterke groep zaten en dat een plaats op het podium erg moeilijk zou worden.
Desondanks zijn ze met het team op een 4e plek geƫindigd met een puntentotaal van 83.600!

403857206_863333559130352_4065970246874872865_n