Halve finale NK 3e divisie senior 17 maart Tilburg

Op zondag 17 maart mocht Tamara (senior C) de 1/2 finale NK turnen in Tilburg.

Ze begon haar wedstrijd op sprong. Afgelopen tijd is er hard getraind op afduwen en dat was ook terug te zien in de cijfers. Een mooie 11.0 voor haar half in half uit.

Het inturnen bij brug verliep wat moeizaam, maar ondanks dat toch een prima oefening kunnen laten zien wat een 9.25 opleverde. Met name het 2e deel van de oefening was duidelijk beter dan de vorige keer.

Toen door naar balk waar Tamara met het inturnen een beetje wiebelig op de balk stond. De wedstrijdoefening was desondanks erg stabiel. Helaas de acro-serie niet door kunnen turnen wat zorgde voor 0.5 punt lager in de moeilijkheid.

Tamara sloot haar wedstrijd af op het toestel vloer en liet hier een goede oefening zien. Het cijfer viel wat lager uit dan verwacht, met name door de aftrek bij de landingen en de spagaatsprongen.

Aan het einde van de wedstrijd bleek dat Tamara op een zeer goede 7e plaats is geëindigd! Vorig jaar werd ze nog 17e op de halve finale.

Er gingen maar weinig turnsters door naar het NK (14 van de 80) en ze eindigde in de ranking op een 22e plaats van de 80 turnsters. Een knappe prestatie!

Nu hard doortrainen voor de halve finale NK Teams over 3 weken in Vianen en aan het einde van het seizoen nog toestelfinales in District Noord waar Tamara hoopt een paar nieuwe elementen te turnen.