Teamkwalificatie supplement D 10 december

Afgelopen zaterdag hadden Ilse, Jasmijn, Jorika, Deirdre en Tamara hun 2e teamwedstrijd in niveau D.

De wedstrijd ging beter dan de vorige keer. We begonnen op sprong, dat is een fijn toestel om te beginnen. Dit verliep redelijk.
Het tweede toestel brug ging goed. Deirdre en Tamara haalden de opzwaai. Ilse turnde voor het eerst in dit niveau brug. Ze haalde alle onderdelen, met kip aan laag, buikdraai voorover en een mooie zolendraai en hoge salto af! Nu nog oefenen om door te turnen. De cijfers op brug vielen helaas wel een beetje tegen.

Op balk lieten Jasmijn, Ilse en Tamara een goede oefening zien zonder grote wiebels. Alleen Jasmijn moest de balk 1x verlaten. Ilse en Tamara bleven erop staan. Helaas werd bij Tamara de sprongserie niet geteld, maar we zijn blij dat balk beter ging dan vorige wedstrijd.

Op vloer is er de afgelopen weken hard getraind om een hogere moeilijkheid te turnen. Jasmijn en Jorika deden dit door extra combinaties te turnen. Tamara wilde graag haar overslag-salto laten zien maar dit mislukte helaas tijdens de oefening ondanks het goede inturnen. Uiteindelijk op vloer turnden de meiden mooie oefeningen. Doordat de jury streng was en niet alle onderdelen geteld werden waren de cijfers niet zo hoog en vielen deze een beetje tegen.

Het team van Kwiek is op de 5e plek geƫindigd, een plekje hoger dan de vorige keer. De volgende teamwedstrijd is op zaterdag 14 januari. We zullen de komende weken de puntjes op de i gaan zetten. Na de volgende wedstrijd wordt duidelijk of het mogelijk is om als team te plaatsen voor de landelijke halve finale.

8050CE4E-D383-4D7A-B8E9-8BB6FE4C9B3B