Afgelopen zaterdag (18 maart) hadden onze Kwiek-turnsters de 2 e wedstrijd in de RWS-B. Ze reisden af naar Dwingeloo, waar ze hun oefeningen mochten laten zien.

Malou Strolenberg (jeugd F) beet het spits af. Ze liet mooie oefeningen zien. Met name haar brugoefening viel op. Met een kip aan laag en alles doorgeturnd eindigde ze op dit toestel als 1 e . Vorige wedstrijd viel Malou nog met de radslag van de balk, deze keer bleef ze erop. Dit resulteerde in een mooi cijfer. En mede door een keurig net geturnde vloeroefening (met 1 van de hoogste E-scores van de dag) werd Malou individueel 2 e ! Met haar team, bestaande uit meisjes van Eugenia, Dos Dwingeloo en Kwiek, werd ze 1 e .

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Jasmijn Roeloffzen (senior E), Ilse Veldkamp (junior E) en Deirdre Smit (senior E). Dominique Dingshoff (senior E) was helaas geblesseerd. Ze wilde graag meedoen, maar dit lukte helaas niet. Deze meiden begonnen op brug, met alle drie hele sterke oefeningen. Deirdre eindigde op brug op de 1 e plaats en zowel Jasmijn als Ilse op de 3 e plaats. Op naar balk, wat ook vaak een sterk toestel is van Kwiek. Jasmijn begon de wedstrijd goed met een strakke radslag en boogje en alleen een klein wiebeltje bij de fouett├ędraai. Daarna was het de beurt aan Ilse. Afgelopen wedstrijd turnde Ilse een zeer strakke oefening, nu viel ze er helaas 2x vanaf. Dit betekent 2 punten aftrek. Ilse was dan ook bang dat ze hierdoor geen podiumplaats meer kon halen. Maar door een hele goede vloeroefening (1 e ) en een degelijke sprong eindigde ze tot haar verbazing toch als 3 e in het eindklassement.

Bij de senioren lukte het Jasmijn Roeloffzen om 1 e te worden en Deirdre Smit als 2 e . Een mooi resultaat! In deze zelfde wedstijd turnde ook Noralinde Venema (pupil niveau 4). Met een ijzersterke balkoefening (1 e met een nog hoger cijfer dan de vorige wedstrijd) werd Noralinde met haar team 2 e . Individueel eindigde Noralinde op een 3 e plaats. Om 15:30 uur begonnen Lisa en Sanne de Koning (pupil niveau 5) aan hun wedstrijd. Met minder zenuwen dan de vorige keer, omdat ze nu al goed wisten hoe een wedstrijd gaat, startten ze opsprong. Ze lieten mooie sprongen zien, wat resulteerde in een 2 e plaats voor Sanne en een 3 e plaats voor Lisa op dit toestel. Op naar brug. Ook dit verliep voor beide meiden goed. Met name Lisa heeft de afgelopen periode hard gewerkt aan haar netheid, wat goed te zien was. Balk, toch een lastig toestel, ging bij Sanne heel goed. Ze bleef er op staan en werd 1 e op dit toestel. Voor Lisa verliep het iets minder wenselijk, want ze moest 3 keer de balk verlaten. Gelukkig konden beide meiden met een mooie vloeroefening hun wedstrijd afsluiten. Ze eindigden met hun team op een 2 e plaats en individueel werd Sanne ook 2 e . 

We kijken weer tevreden terug op deze wedstrijddag en gaan ons nu voorbereiden voor de laatste plaatsingswedstrijd op 15 april in Staphorst.