Vandaag mocht Tamara (senior C) haar eerste individuele kwalificatie turnen van dit seizoen! In alle vroegte vertrokken we vanuit Hoogeveen naar Winterswijk.

 

Helaas had Tamara geen optimale voorbereiding door een lichte blessure aan haar bovenbeen die ze opliep tijdens de afgelopen teamwedstrijd.

 

Als eerste toestel vloer, het inturnen verliep niet naar wens. Ze sprong haar overslag-salto 1/2 draai niet goed en maakte het hierdoor spannend of ze deze wel zou turnen in haar oefening. Uiteindelijk toch een mooie oefening neergezet met salto 1/2. Helaas viel het cijfer tegen ondanks een hoge score in de moeilijkheid. 

 

Het tweede toestel sprong verliep prima zonder grote fouten. Het afduwen kan beter, hierop gaan we de komende tijd hard trainen.

 

Met het inturnen op brug haalde Tamara haar opzwaai. De wedstrijdoefening was degelijk maar de opzwaai was niet geteld. Ook hieruit nemen we weer verbeterpunten mee, zoals netter turnen en de moeilijkheid verhogen.

 

Toen op naar het laatste toestel balk, altijd een spannend toestel om op te eindigen. Op balk liet ze een prima oefening zien met een volledig geturnde moeilijkheid, maar viel helaas met de radslag.

 

Al met al heeft Tamara een prima wedstrijd geturnd ondanks de slechte voorbereiding. De cijfers vielen wat tegen maar ze eindigde toch nog mooi in het midden op een 13e plaats.